Doprava ZDARMA od 1500,- Kč

bližší informace k dopravě naleznete ZDE

BLOG, Strana 3

Objevte s námi kouzlo Szomoru (část 2.)

Szomorská ekofarma a její krátká historie Vše začalo již v roce 1989, kdy bylo potřeba povzbudit krajinu. Snahu o šetrné zemědělství na území bývalého státního hospodářství ovlivňuje i v současnosti chod celé farmy. První bylo potřeba vrátit celé krajině přirozený vzhled a zdraví. Teprve až v roce 2010 se farma rozšířila i o masokombinát, který se specializuje na výrobu exkluzivních výrobků se šedého stepního skotu a buvola, kteří jsou chováni v národním parku.   „Tajemství naš...

Objevte s námi kouzlo Szomoru (část 1.)

Szomorská ekofarma a její krátká historie Vše začalo již v roce 1989, kdy bylo potřeba povzbudit krajinu. Snahu o šetrné zemědělství na území bývalého státního hospodářství ovlivňuje i v současnosti chod celé farmy. První bylo potřeba vrátit celé krajině přirozený vzhled a zdraví. Teprve až v roce 2010 se farma rozšířila i o masokombinát, který se specializuje na výrobu exkluzivních výrobků se šedého stepního skotu a buvola, kteří jsou chováni v národním parku. „Tajemství naší jedine...

Proč mít jedlé kaštany ve svém jídelníčku?

Jedlé kaštany jsou skvělou, i když stále ještě nepříliš známou, potravinou, která najde v kuchyni mnoho využití. Jedlé kaštany jsou plody Kaštanovníku, jenž, ačkoliv se pěstuje i v České republice, je rozšířenější v teplejších oblastech. Pozor, neplést s plody jírovce maďalu. A proč bychom kaštany měli zařadit do jídelníčku? Kromě své nasládlé chuti, kterou si tolik lidí oblíbilo, obsahují nesčetné množství tělu prospěšných látek. Vysoký podíl vitamínu C. 100 g jedlých kaštanů vám ...

Malý tahák k vínu, aneb co k čemu a jak servírovat

Víno je součástí naší historie už od nepaměti. Již staré národy a říše v něm našly své zalíbení a víno je stále, i ve 21. století, součástí naší kultury i kuchyně.  My, z Hungaro Delikates, dovážíme široký výběr maďarských vín z Tokaje, Egeru a Villányu. Ať už hledáte víno pro zpříjemnění večera, ke zvláštní příležitosti či potřebujete vhodný dárek, vybírat můžete na našem eshopu i prodejnách, které naleznete v Praze, Pardubicích a v Ústí nad Orlicí.   Víno a zdraví Mnoho...

Mangalice, Kobe mezi vepřovým

CHOV MANGALIC Dnešními trendy v chovu i v pěstovaní bývá hlavně maximalizovat zisk. Zvířata jsou vyšlechtěna, aby produkovala více vajec, mléka, masa a to v co nejkratším časovém intervalu. Rostliny pak aby plodily co nejvíce či jejich plody byly co největší a nejméně náchylné na nejrůznější škůdce, nemoci a plísně. Když porovnáme běžná prasata a prasata plemene mangalice, můžeme si hned všimnout několika rozdílů (nemusíme si však zaměřit pouze na vzhled). Běžná prasata jsou vy...

Přivezli jsme z Maďarska nová tokajská vína

Skloubit požadavky moderní doby a zároveň odkaz k tradici nemusí být vždy jednoduché. Ba naopak to někdy dokáže velmi potrápit. Své o tom vědí i lidé z vinařství Paangold, kteří se mezi veřejnost snaží dostat takové tokajské víno, které je hodné své slávě.   „Slavná tokajská réva a nektar jsou zmíněny dokonce i v maďarské státní hymně „Himnusz“.“   Tokajské víno je pojem známý po celém světě. Nejznámější tokajská vína jsou "ta hodně" sladká (pozdní sběr a Aszú, Putová), a...

Tóth Ferenc a jeho vinařství

Rodinné vinařství Tóth Ferenc je vinařství, kde se na tvorbě dobrého vína podílí mladší i starší generace rodiny, aby vyzdvihli dobrou reputaci nejen svého vinohradu, ale i egerských vín. Zakládají si na kombinaci tradičních chutí Egeru a moderních technologií výroby vína. Vinařství se pyšní samostatností, neboť si pěstují vlastní révu, z níž vzniká víno, které následně stáčí do lahví.   Tóth Ferenc se narodil v roce 1939 a již v 16 letech vytvořil svůj první Bikavér...

Guláškošt v Holicích

Po dlouhé covidové pauze jsme se opět sešli všichni na tradičním holickém Guláškoštu, které každoročně pořádá Kultura pro město. Letos se zúčastnilo 5 týmů ve vaření kotlíkového guláše, Hoši S Ko(t)líkem, Knajpa Hlinsko, Laviny Holice, Důláci a Stavitelství Kašpar, kteří nakonec vyhráli první místo v obou kategoriích (odborná porota i laická veřejnost). A i když to byl nejmenší počet přihlášených týmů, které tato akce zažila, chutě gulášů byly opravdu různorodé. Kromě degustace kotlíkovýc...

Jedlé kaštany v několika podobách

KAŠTANOVÉ PYRÉ Ačkoliv kaštanové pyré vozíme z Maďarska více než 10 let a více se dostává do povědomí českých zákazníků, stále se setkáváme s mnoha lidmi, kteří o kaštanovém pyré ani neslyšeli, natož aby věděli, jak ho v kuchyni využít. Nabízíme tradiční, přírodní variantu či již ochucenou, slazenou. Přírodní kaštanové pyré lze využít při přípravě nádivky. Lehká ořechovo-nasládlá chuť dodá nádivce úplně jiný šmrnc. Slazené jsou pak velmi oblíbené při přípravě dezertů, zmrzlinov...

Sušenkové nepečené dorty

Kokosový dort s tvarohem Potřebujeme: Kokosové čajové pečivo Máslo Tvaroh Džem nebo ovoce dle chuti (my použili jahodový džem a trochu borůvek) Bílou čokoládu Kokos (na dozdobení) Postup: Sušenky rozdrtíme a smícháme s vychladlým, rozpuštěným máslem. Sušenkovou hmotu vložíme do dortové formy a pořádně uplácáme (například skleničkou). V míse smícháme tvaroh s ovocem (džemem). Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, a i tu následně smícháme s tvarohem. Na su...

Stránka 3 z 5 - 43 položek celkem