Doprava ZDARMA od 1500,- Kč
bližší informace k dopravě naleznete ZDE
Maďarská paprika je ve světě stejně známý pojem jako jsou například holandské sýry, francouzská vína, italské těstoviny, řecké olivy a mnoho dalších.
Každý, kdo někdy při vaření používal mletou papriku, jistě ví, že dobrá paprika výrazně ovlivní nejen chuť ale i barvu jídla. Toto skvělé koření můžete použít při přípravě omáček, polévek, pomazánek či pečiva.
Do kuchyně nepatří pouze ta mletá
Mletá paprika se hodí skvěle na dozdobení slaného pečiva z listového těsta. Papriková pasta je ideální ingrediencí do pomazánky (krásně ji obarví, a navíc tvaroh či pomazánkové máslo přímo ochutí). Paprikový krém zase, díky své hrubší struktuře, vypadá fantasticky na mase (třeba při letní grilovačce). Do omáček a polévek můžete použít gulášové či paprikové pasty kouřové, kde díky uzené chuti dostane jídlo specifické aroma, jako při kotlíkovém vaření na ohni.
Často k nám chodí zákazníci s tím, že guláš příliš nevaří, tudíž moc papriky v kuchyni nepoužijí. Paprika nepatří výhradně do guláše. Zkuste experimentovat. Nebojte se trochu přibarvit smetanové omáčky, polévky. Pokud jste milovníky pálivého, paprikovým krémem nebo i chilli olejem si můžete ochutit každé jídlo dle libosti. Fantazii se přece meze nekladou a v kuchyni se dá vyčarovat pokaždé nový kulinářský požitek.