Ingredience:
- 1,5 kg různých druhů vykostěných ryb (hlavy, větší kosti,ploutve, jikry a mlíčí si ponecháme do polévky také)
- 2 větší papriky
- 1 vetší rajče
- 2 středně velké cibule
- mletá paprika pálivá
- sůl
Postup:
- Ryby nakrájíme na malé kousky a osolíme.
- Zeleninu nakrájíme na kousky a cibule na jemné kroužky.
- Rybí hlavy, kosti a ploutve dáme do hrnce, přidáme cibuli a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené.
- Uvedeme k varu.
- Přidáme mletou papriku a zvolna 1 hodinu vaříme.
- Vývar přecedíme a dáme do něho kousky rybího masa, jikry, mlíčí, nakrájené rajče a papriky.
- Zhruba 20 minut vaříme při vysoké teplotě bez míchání.
Podáváme s kouskem chleba, polévku je možné dozdobit kroužky pálivé papriky.