Doprava ZDARMA od 1500,- Kč

bližší informace k dopravě naleznete ZDE

Svěží koláč z kaštanového pyré

jablečný koláč z kaštanového pyré

 

Jablečný koláč s kaštanovým pyré

Ingrediencejablečný koláč recept

  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3 vejce
  • cukr
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 3 lžíce mléka
  • 200 g Fehérarany kaštanového pyré *
  • 2 jablka

 

Postup

1. Smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, olej, žloutky, mléko a vypracujeme hladké těsto, které následně vyválíme.

2. Do formy dáme pečící papír a vyválené těsto.

3. Připravený korpus vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C, dokud těsto lehce nezezlátne.

4. Do mísy si nastrouháme okrájená jablka a smícháme s kaštanovým pyré. Jelikož jsme použili slazené, není nutné dále ochucovat.

5. Vyšleháme si bílky s cukrem do hustého sněhu.

6. Na skoro upečený korpus dáme směs jablek s pyré a navrch rovnoměrně rozetřeme bílkový sníh.

7. Vložíme do trouby a dopékáme, dokud sníh nezmění barvu.

 

* Kaštanové pyré lze u nás zakoupit buď mražené slazené (Fehérarany) či natur a nebo slazené chlazené. Je vyrobené z jedlých kaštanů a dají se ním vykouzlit nejrůznější dezerty.