Pokud jste si oblíbili kaštanové pyré, nebo naopak ho držíte v ruce poprvé a nevíte jednoduchého na poprvé zkusit, tak tohle je recept přímo pro vás! Nezabere moc času, je dokonale lehký a hlavně – chutná opravdu znamenitě!
Ingredience:
- 6 vajec
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr, nebo esence
- 2 lžíce pravého holandského kakaa
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 stužovač šlehačky
- 250 g kaštanového pyré
Postup:
- Žloutky oddělíme od bílků, ty si vyšleháme do zcela tuhého stavu. K žloutkům přidáme cukr a vanilku. Směs opatrně zamícháme do bílků a přidáme kakao, tak aby nám sníh nespadl.
- Pečící papír vymažeme troškou oleje, nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na velkém plechu cca 15-20 minut.
- Pečeme asi na 180 stupňů. Poté roládu rychle srolujeme a dáme vychladit.
- Náplň si připravíme tak, že si vyšleháme šlehačku (bez přidání cukru) se ztužovačem.
- Roládu rozmotáme, namažeme šlehačkou, nahoru nastrouháme kaštanové pyré a zarolujeme.
- Nakrájíme a můžeme podávat. Kdo chce, může nahoře roládu polít čokoládou.