Doprava ZDARMA od 1500,- Kč
bližší informace k dopravě naleznete ZDE
bližší informace k dopravě naleznete ZDE
Tóalmás Kolbász Manufaktúra je maďarská rodinná firma, která byla založena již v roce 1993, tehdy ještě pod názvem Húscsarnok Kft.
S tímto výrobcem tradičních maďarských uzenin spolupracujeme již od našich začátků a jejich dobroty se i po tolika letech těší velké oblibě, jak mezi stálými zákazníky, tak i mezi těmi novými.
Nejoblíbenějším produktem jsou bezpochyby jejich klobásy. Tu můžete zakoupit v nepálivé, středně pikantní či velmi ostré variantě. Je vyrobena pouze z kvalitního masa, vepřové slaniny, česneku, kmínu a nefalšované maďarské papriky. Právě ta propůjčuje této delikatese nezaměnitelnou kořeněnou chuť.
Kromě vepřových klobás můžete ochutnat i jelení, koňské či ze stepního skotu.
Typicky maďarská slanina, takzvaná koložvárská slanina, je další specialita, kterou byste neměli minout. Fantastická je i zastudena nakrájená s čerstvým chlebem, ale věřte, že pokud ji dáte pod vajíčka, k pečenému masu či vypečenou na halušky s brynzou, nebudete litovat. Intenzivní uzená vůně pozdvihne vaše jídla na kulinářský zážitek.
Také si rádi pochutnáte na něčem "tak moc nezdravém" jako je uzený špek? Měkká, skoro až máslová struktura a ta úžasná uzená vůně a chuť. Stejně jako koložvárská slaninka, se skvěle hodí na čerstvý chleba a nebo při vaření.
recept
Ingredience
10 dkg Tóalmášská koložvárská slanina
1 červená cibule
1 lžíce červené mleté papriky
50 dkg uzeného vařeného masa
1 svazek míchané polévkové zeleniny (mrkev, petržel, celer, žlutá cibule)
15 dkg hub
1 zelená paprika
1 rajče
sůl
mletý černý pepř
1 dl zakysané smetany
Postup
1. Slaninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dosklovata.
2. Vmícháme červenou papriku a na cibuli položíme nakrájené maso na kostičky, poté restujeme do běla.
3. Očištěnou a nakrájenou zeleninu a houby přisypeme a orestujeme. Zalijeme asi 1 litrem vody, přisypeme nakrájené papriky a rajčata.
4. Dochuťte solí a pepřem, poté přikryjte a vařte do měkka. Polévku zahustíme zakysanou smetanou a pár minut provaříme.
5. Nakonec posypeme nadrobno nasekaným koprem. Při podávání ještě dozdobíme smetanou.
Dobrou chuť!